Opna

Opna betyder ”lås upp” på fornnordiska. Det är en tjänst skapad av flera större fastighetsbolag tillsammans med Amido AB.

Opna ger entreprenörer full kontroll över sina anställdas kort och passersystemsägare möjlighet att vara säker på att rätt personer har tillgång till rätt dörrar. Kortet fungerar på onlinedörrar med EM-teknik och dörrar som läser ID med Mifareteknik och det finns därmed en del dörrar hos en del fastighetsägare som ställer högre säkerhetskrav där kortet behöver kompletteras. Kortet har en giltighetstid på tre år. Kostnad och villkor på opna.se.

Enklare

Med Opna behöver inte entreprenören besöka er - ni lägger in dem tillsammans med den behörighet de behöver så fungerar kortet direkt.

Säkrare

Med Opna behöver ni inte veta när någon har slutat eller tappat kortet. Entreprenören, den anställde, eller någon som hittat kortet spärrar det enkelt med mobilt BankID.

Billigare

När samtliga era entreprenörer gått över till Opna-kortet kan ni rensa ut alla gamla passerkort som ni nu vet inte skall ligga kvar. Det kommer att spara pengar då det är så många gamla kort som försvinner.