Rätt behörighet till rätt entreprenör vid rätt tid

Opna är en tjänst

– För de entreprenörer som skall ha tillgång till era fastigheter.

– Entreprenören ordnar behörighet till de fastigheter de ska ha tillgång till med er tillåtelse.

– Där kortets lästeknik, både EM och Mifare, gör att det fungerar i praktiskt taget alla dörrar utrustade med passersystem i Sverige.

Vad skiljer oss från alternativen?

Funktioner

Opna

Egna kort

ID06

Processen

Så här ser hela processen ut - men du behöver bara göra en sak!

Registrera företag

Entreprenören registrerar sitt företag och de personer som ska logga in i Opna - manuellt eller via Excelimport

Tilldela behörighet

Det enda ni behöver göra är att ge en behörighet till entreprenörsföretaget.

Beställ kort

Entreprenören delar ut behörigheter till rätt medarbetare.

Information förs över

Information om entreprenören överförs till passersystemet automatiskt.

Kortkollen

Ta enkelt reda på om ett specifikt Opna-kort är aktivt eller inaktivt.

Företagskollen

Här kan du se om ett företag är aktivt och se hur många aktiva Opna-kort företaget har.

FAQ

Opna är ett kort (och snart app med dörröppning i appen) med säker verifiering att det är rätt person som använder det. I dagsläget har kortet lästeknik för EM och Mifare vilket gör att det fungerar i praktiskt taget alla passersystemsutrustade dörrar i Sverige. Opna är skapat för att fastighetsbolag och andra med många dörrmiljöer tidigare haft svårt att hålla reda på alla som vill in. Det är också skapat för entreprenörer som tidigare haft det besvärligt med att hålla reda på vilken tagg och vilket kort som tillhör vem och går vart. Det har också ofta missats att berätta när personer börjat eller slutat vilket har lett till irritation hos deras kunder.

ID06 är byggt för att användas för personalliggare och har blivit en standard för det som används på de flesta byggarbetsplatser (även om det finns andra alternativ).
Opna är byggt som ett passerkort för att användas i vanliga dörrar med vanliga passersystem.
När ett ID06-kort hanteras på en byggarbetsplats finns funktioner som att automatiskt få information om personen slutat eller om kortet är borttappat eller om kontaktuppgifter ändrats. Opna är byggt för att lösa alla dessa funktioner i vanliga passersystem.

Ni har förmodligen mängder av taggar/kort i era databaser som ni inte vet vem de tillhör och om de fortfarande används. Det är riskabelt att radera personer och taggar om du inte är säker på att de inte längre skall fungera, men det är en minst lika hög risk att låta dem ligga kvar.

Hur får ni kontroll över vilka som ska ha tillgång till de platser du hanterar? Och hur ska ni slippa så mycket administration som möjligt?

Opna löser dessa problem och förenklar er administration.

Scenario:
Ni har tusentals taggar/kort i era databaser som ni inte vet vem de tillhör och om de fortfarande används. Det är riskabelt att radera personer och taggar om du inte är säker på att de inte längre skall fungera, men det är en minst lika hög risk att låta dem ligga kvar.

Hur får ni kontroll över vilka som ska ha tillgång till de platser du hanterar? Och hur ska ni slippa så mycket administration som möjligt?

Opna löser dessa problem och förenklar er administration.

Självklart kommer det komma en mobilapp till Opna.

 

Just nu finns inga tillbehör men detta kommer i framtiden.